السلام عليكم ورحمه الله وبركاته..
النهارده جايبالكم وصفة إنما ايه حلوة اوى وهتعجبكم كلنا بنحبها كبار وصغار بس مش بنعرف نعملها..
الفطير المشلتت الفلاحي المصري :
احلي فطار بالعسل الابيض او الاسود والطحينه وحتة جبنة قديمه
الطريقة والمقادير :
كيلو دقيق
ملح
كوبين و نصف ماء تقريبا
بنعجن كويس جدا حوالي تلت ساعة لما العجينة تمط
و نكورها كور متساوية في حجم البرتقالة تقريباً و ندهنها زيت ونتركها ترتاح لفترة من ساعة لتلات ساعات و يستحسن ليلة كاملة
و ندهن الرخامة زيت و نفرد كورة كويس و ندهنها سمنة بلدي و نطبقها ظرف
و الكورة الثانية نفردها جيداً و ندهنها سمنة بلدي طبعا كل مازودنا الكمية كانت احلى و نضع فيها الظروف الاول و ندهن و نطبق عليه ظرف تاني و الكورة التالتة نفردها و ندهنها و نحط اللي طبقناهم بداخلها و هكذا لما نخلص تلات او خمس كور حسب الحجم اللي عايزينه
و نترك الفطيرة ترتاح و بعدين نفردها و تدخل فرن ساخن جدا لمدة ربع ساعة فقط حتى لا تجف او تتسوى على البوتاجاز من فوق مع مراعاة تغطيتها و تقليبها على الجهتين واول ماتنزل من على النار تتغطى عشان تفضل طرية ..
ألف هنا..
تعليقات
إرسال تعليق